Tensiuni politice la Năvodari. Zeci de angajați de la Termica Distribuție riscă să rămână fără locuri de muncă în pragul iernii. Primarul Florin Chelaru: “Sunt dezamăgit”

0
1025

Primarul Năvodariului, Florin Chelaru, aflat în izolare la domiciliu după ce a fost testat pozitiv COVID-19, se declară dezamăgit de faptul că aleşii locali au votat marţi, 17 noiembrie a.c., împotriva oraşului. Zeci de angajați ai SC Termica riscă să fie trimiși acasă și să rămână fără activitate.

Constat cu dezamăgire că o parte din consilierii locali nu au înțeles încă faptul că responsabilitatea lor e față de oraș și cetățeni, și nu față de interesele de partid. Iar acțiunile lor lasă zeci de năvodăreni fără locuri de muncă în pragul iernii! Profitând de faptul că sunt bolnav și mă aflu izolat la domiciliu și nu sunt în fața lor pentru a-i înfrunta, consilierii PNR, PNL și USR au votat astăzi (marți, 17 noiembrie a.c. -n.r.) împotriva orașului Năvodari. Astăzi a fost convocată o ședință extraordinară de Consiliul Local cu două proiecte pe ordinea de zi: vacantarea unui post de consilier local în urma demisiei doamnei Liliana Mară și aprobarea contractului de lucrări urgente (reparații drumuri și trotuare, asfaltări etc), dintre Orașul Năvodari și SC Termica Distribuție Năvodari (societate care aparține culmea Consiliului Local Năvodari)“, susţine primarul Florin Chelaru.

Astfel, consilierii PNR, PNL și USR “au votat împotriva ordinii de zi fără vreo argumentație plauzibilă și au reușit să blocheze aprobarea ambelor proiecte”, mai adaugă edilul. Din păcate, din cauza acestui gest iresponsabil, suferă cetățenii orașului, accentuează primarul Florin Chelaru. “Aproximativ 45 de năvodăreni angajați ai SC Termica vor fi trimiși acasă, rămânând fără activitate, deoarece o mână de politicieni a vrut să arate cât de tari sunt ei votând împotrivă. În plus, lucrările de intervenție și reabilitare drumuri în oraș vor fi blocate. Vă recunosc că sunt dezamăgit de această coaliție PNR – PNL – USR creată împotriva intereselor orașului Năvodari, însă noi vom continua să ne facem treaba pentru care năvodărenii ne-au ales. Ei să rămână cu înțelegerile lor meschine și mărunte, iar noi vom dezvolta orașul. Vă promit asta“, explică edilul.

Consilierii de la PNL spun că vor vota proiectul după ce primesc explicațiile solicitate

De cealaltă parte, consilierii PNL susțin că: “a fost prezentat greșit sau incomplet proiectul și din cauza asta noi am cerut să se revină cu explicații. Este un lucru foarte bun ca Termica să facă toate lucrările. Susținem ca toate lucrările să fie date la Termica, nu la firme căpușe care să facă profit, dar singurul amendament se referă la a explica în amănunt proiectul. Proiectul se va vota cu siguranță când se va reveni cu el complet“.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.