Tentativă de omor în Tabăra Năvodari

0
1424
Suspectul a fost reținut de poliție. FOTO Loredana Mihai

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O.M.G., acuzat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 09 decembrie 2021, în jurul orelor 22:30, în timp ce se aflau în interiorul unui apartament al unui bloc din fosta Tabără de copii Năvodari, pe fondul unui conflict preexistent și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate A.I.N. două lovituri cu un cuțit în zona spatelui, astfel încât i-a provocat leziuni ce i-au pus viaţa în primejdie, prin hemopneumotorax stâng și pneumotorax bilateral.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.