„Testarea creează o responsabilitate comună“ spune inspectorul general școlar Sorin Mihai

0
133
Test pe bază de salivă pentru depistarea virusului COVID-19. FOTO Alexandra VASILE

Controversatele teste din salivă pentru elevi nu au fost încă distribuite în școli Majoritatea unităților de învățământ din județul Constanța au decis prin Consiliile de Administrație ca testarea să se facă acasă de către părinți.

Testarea elevilor nu este obligatorie, iar după ce sindicatele din învățământ au anunțat cu proteste, multe unități de învățământ au luat decizia, în baza modificărilor aduse ordinului 5.338/2.015/2021, cu privire la testarea elevilor antigen, din salivă, ca acestea să se facă acasă de către părinți

Din punctul meu de vedere, avem în sfârșit posibilitatea testării în masă a elevilor. Acest lucru se poate realiza în mediu controlat, de către părinte. Testarea în sine nu este obligatorie, dar creează o responsabilitate comună, implicarea fie părinte în viața școlii devenind relevantă. Consider că punerea la dispoziție cu titlu gratuit a testelor non-invazive trebuie să fie susținută de o atitudine deschisă, de sprijin din partea părinților“ a declarat Sorin Mihai, Inspectorul general al ISJ Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.