Tichete sociale pentru nou-născuți, în valoare de 2.000 de lei, la Năvodari. Înscrierile se fac până miercuri, 10 august

0
106

Mamele din orașul Năvodari aflate în situații de vulnerabilitate, ai căror copii au vârsta de cel mult 3 luni, sunt invitate să contacteze echipa Direcției Asistență Socială Năvodari până cel târziu miercuri, 10 august, ora 16.00, pentru a se înscrie pe listele cu destinatarii finali ai tichetelor sociale pe suport electronic pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0756.055.582, persoană de contact: Diana Alexandru, inspector de specialitate sau pe adresa de e-mail asistentasociala@primaria-navodari.ro.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuţi este de 2.000 de lei. Tichetele sociale pe suport electronic vor fi acordate mamelor, o singură dată, în primele 3 luni de la nașterea copiilor!

CATEGORII DE BENEFICIARI

Categoriile de persoane eligibile pentru acordarea sprijinului material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, conform prevederilor OUG 113/2022, sunt:

categoria mamelor titular de venit minim garantat (VMG);

categoria mamelor titular de alocație pentru susținerea familiei (ASF);

categoria mamelor cu dizabilități;

categoria mamelor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială;

categoria mamelor care nu dețin acte de identitate;

categoria mamelor minore;

categoria mamelor cetățeni străini sau apatrizi, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

ATENȚIE

Listele cu destinatarii finali se întocmesc până miercuri, 10 august, ora 16.00, urmând a fi transmise în 11 august Instituției Prefectului Județul Constanța. La data depunerii cererii şi luării în evidenţă, pentru a fi eligibil, copilul nu trebuie să depăşească vârsta de 3 luni. Mamele care se regăsesc în mai multe categorii de eligibilitate vor fi incluse pe o singură listă, la categoria corespunzătoare celui mai recent document justificativ.

Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului, respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru mamă şi pentru nou-născut.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.