Tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19, au venit la Costinești să se distreze

0
1401
Turiști pe plajă în străinătate. FOTO ANAT

Când vine vorba de distracţie, nu mai încap în discuție regulile. Cel puțin așa au gândit un grup de 40 de tineri din Vaslui care au venit pe litoral după ce au participa la un majorat.


Din nefericire, cel puțin o persoană a fost confirmată cu SARS-CoV-2.
Tinerii sunt din Vaslui și au participat la un majorat înainte de a pleca la Costinești. Printre ei se află și persoane cu semnevizibile de boală, spun autoritățile din Vaslui.

Interesant, una dintre tinere este fiica unui ambulanțier din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui, ea fiind testată pozitiv în data de 31 iulie. Dar ea nu a așteptat rezultatul testului (care nu a venit în 24 de ore din cauza numărului mare de testări) și a plecat la Costinești alături de prieteni. Pe 3 august rezultatul a arătat că tânăra este bolnavă de COVID-19. Imediat, tatăl ei a venit cu o ambulanță la mare pentru a o prelua, scrie Adevărul.

În cursul zilei de marți, 4 august, a.c., DSP Vaslui a trimis pe litoral două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui pentru a aduce două dintre grupuri de tineri.

„Încercăm să îi aducem în grupurile care s-au organizat la plecare. O altă autospecială ISU urmează să plece mâine dimineaţă spre Costineşti pentru a-i aduce pe ceilalţi tineri. O parte dintre ei prezintă simptomatologie COVID-19. Cu toţii vor fi aduşi la spitalul din Bârlad pentru testare şi evaluare. În cazul pacienţilor asimptomatici, care nu au factori de risc, în urma evaluării medicul curant poate dispune izolarea la domiciliu. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, ancheta epidemiologică este una de anvergură ce se poate întinde şi pe durata unei săptămâni”, a precizat conducerea DSP Vaslui, citată de Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.