Toate problemele podului peste Dunăre sunt în curtea CNAIR, îi dă replica președintele CJ Tulcea, ministrului Transporturilor

0
4185
Pod suspendat Tulcea - Brăila

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a atacat administrația locală tulceană în cadrul unui interviu la un post de televiziune central. Acesta a afirmat că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va rămâne muzeu timp de un an, din cauza drumurilor de acces.

Cătălin Drulă a declarat că situația este creată de inacțiuni din trecut și pe care se chinuie acum să le repare din mers.

În replică, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a spus că daca se dorește, investiția poate fi finalizata în termenul asumat de constructori.

Îmi permit sa îi sugerez domnului ministru să își îndrepte atenția către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, fiind locul în care își găsesc rezolvarea toate problemele pe care această investiție le are în momentul de față.

Mă refer la relocarea utilităților – rețelele electrice si cele de gaz – cu toate procedurile pe care acestea le implica, sau la transferul unei suprafețe de teren din domeniul Romsilva în administrarea CNAIR, necesară pentru executarea în totalitate a lucrărilor de pe malul tulcean – probleme care, cu voință, își pot găsi rezolvarea într-un timp mult mai scurt decât cel menționat de domnul ministru“ a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit acestuia, mai sun și alte probleme minore – rezolvarea exproprierilor de pe traseul pe care se descarcă Podul pe malul tulcean pana la Jijila, identificarea gropilor de împrumut pentru rambleul drumului și descărcările arheologice care trebuie finalizate.

„Îi propun domnului ministru sa creeze un grup de lucru cu toți factorii implicați, așa cum s-a mai procedat, fapt care a dovedit ca problemele se pot rezolva foarte repede daca exista implicarea tuturor la aceeași masa.

Ar fi păcat ca o investiție atât de importantă pentru România să sufere amânări ca termen de finalizare doar datorită birocrației din structurile ministerelor și a neimplicării celor de la CNAIR, aceștia fiind cei care răspund direct de toate problemele pe care eu le-am expus.

Nu iau in calcul că nu va exista o finanțare fluentă în continuare pentru ca investiția și antreprenorul care execută lucrările să își poată menține ritmul de lucru.

Ținând cont că proiectului Podului peste Dunăre a plecat din Consiliul Județean Tulcea și am fost implicat direct în susținerea investiției, îi transmit domnului ministru că sunt deschis dialogului și cred că, împreună, putem găsi soluții pentru toate cele menționate mai sus.”, a conculzionat președintele CJ Tulcea.

Cătălin SCHIPOR

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.