Toshiba, o companie cu o istorie de 147 de ani, va fi cumpărată pentru 15 miliarde de dolari

0
75
sursa foto: startupcafe.ro

Sfârşitul unei ere: Toshiba, o companie cu o istorie de 147 de ani, zguiduită de un lung şir de scandaluri în trecut, va fi cumpărată de un fond de investiţii privat pentru 15 miliarde de dolari.

Consiliul de administraţie al Toshiba a acceptat joi o ofertă de 15 miliarde de dolari din partea unui consorţiu condus de un fond japonez de capital privat, deschizând calea pentru cea mai mare achiziţie din ţară, scrie stiripesurse.ro.

Compania veche de 147 de ani va fi achiziţionată de Japan Industrial Partners, un fond care conduce un consorţiu de 20 de companii, inclusiv grupul de servicii financiare Orix, Chubu Electric Power şi producătorul de cipuri Rohm.

Decizia anunţă sfârşitul unui lung şir de evenimente începute acum opt ani, un scandal contabil, potenţiala delistare a companiei precum şi vânzarea rapidă rapidă a celei mai profitabile divizii, businessul de memorii flash, cunoscută acum sub numele de Kioxia.

Acordul, dacă va avea sprijinul acţionarilor Toshiba, va determina delistarea companiei, soartă pe care a evitat-o la limită în 2017, când eşecul afacerilor sale din SUA au dus compania în pragul falimentului.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.