Trafic de influență la Constanța: Fals procuror prins în flagrant de DNA

1
3119
Imagine cu rol ilustrativ

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Constanța au dispus începerea urmăririi penale față de un bărbat care se dădea drept procuror – șef de bvirou și care a primit bani de la diverse persoane cărora le-a promis că poate interveni pe lângă ”colegii” de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia sau DIICOT, în vederea soluționării favorabile a unor dosare penale.

Potrivit procurorlșilor DNA, în perioada mai – 30 iulie, individul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană, care s-a constituit martor în procesul penal, suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.
Concret, inculpatul ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a uneia de tăinuire.
Astfel, în data de 30 iulie, a fost organizat un flagrant, iar asupra individului s-au găsit, pe lângă suma de 6.000 euro, și o legitimație falsă de „procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală.
Acesta a fost propus pentru arestare preventivă și urmează să dea explicații în fața instanței despre fapta sa.
La momentul acesta, el poate fi acuzat pentru trafic de influență, uzurpare de calități oficiale (cea de procuror), fals și uz de fals, toate comise sub forma unui concurs de infracțiuni.

D.A.

Citește și: Falsul procuror și-a convins până și familia că este magiustrat; adevărul s-a descoperit în timpul flagrantului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.