Trei asistente arestate la domiciliu și un medic plasat sub control judiciar, în dosarul certificatelor COVID false. Nici clienții nu au scăpat de ancheta procurorilor

0
147
Foto- FocusPress

Trei asistente medicale arestate la domiciliu și un medic de familie pus sub control judiciar în dosarul vaccinărilor fictive instrumentat de procurorii din Vâlcea. Zeci de persoane care nu au dorit să se impunizeze au cumăpărat certificate verzi contrafăcute cu 300 de euro, relatează Europa FM.

Celor trei asistente medicale plasate în arest la domiciliu și doctoriței puse sub control judiciar pentru 30 de zile le este interzisă comunicarea cu celelalte persoane implicate în dosarul vaccinărilor fictive.

Acestea încasau 300 de euro pentru un certificat care atesta imunizarea împotriva Covid-19.

Cadrele medicale suspecte lucrau la Centrul de Vaccinare din Mihăești, județul Vâlcea și se aflau în vizorul anchetatorilor încă din luna septembrie. Clienții erau recomandați de intermediari de încredere, printre care surse din anchetă susțin că este și un polițist, iar programările erau stabilite la telefon de către asistentele medicale.

Plata pentru schema completă de vaccin se făcea în cabinet după ce medicul încuviința introducerea datelor în sistem și era generat certificatul verde.

Procurorii au identificat și audiat 30 de persoane suspecte că au fost vaccinate doar pe hârtie.

Unele dintre acestea, însemnând clienți ai rețelei, s-au ales, la rîândul lor, cu dosar penal pentru uz de fals.

Pentru infracțiunile de corupție, fals intelectual, fals informatic și fals material în înscrisuri oficiale cadrele medicale riscă până la șapte ani de închisoare.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.