Trei indivizi din Cumpăna, propuși pentru arestare după ce au spart mai multe locuințe, de unde au furat bani și alte bunuri

0
3374
Foto cu rol ilustrativ- sursa- igj.ro

Trei indivizi din Cumpăna, cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani, recidiviști, au fost propuși pentru arestare, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducere fără permis și tăinuire.

În sarcina celor trei, Ț.I.G., B.B. și R.M.G., s-a reținut faptul că, în seara zilei de 19.12.2020, în intervalul orar 17:15-18:00, prin escaladarea gardului împrejmuitor al imobilului din comuna Cumpăna, unul dintre ei a pătruns în curtea imobilului după care a forţat fereastra tip PVC cu un corp dur şi a pătruns în locuinţa unei persoane, după care a mers în mai multe încăperi ale imobilului de unde a sustras suma de aproximativ 264.000 lei.

Pe data de 26.02.2021, în jurul orei 20:00, același individ a pătruns în curtea locuințeii unei alte persoane, tot din Cumpăna, prin escaladarea gardului, iar prin aceeași metodă a pătrunsîn interior, de unde a sustras suma de aproximativ 30.000 lei, două ceasuri de damă  şi bijuterii, în timp ce un alt individ l-a ajutat în sensul că l-a condus cu autoturismul marca Opel, în apropierea locuinţei persoanei vătămate, a menţinut contactul telefonic cu acesta pentru a nu fi surprins de persoana vătămată în imobil şi pentru a-l prelua după săvârşirea faptei împreună cu bunurile sustrase.

De asemenea, la data de 02.03.2021, în jurul orelor 12:30 şi 17:30, aceeași persoană a condus autoturismul marca BMW, pe bd. Aurel Vlaicu şi pe traseul bd. Aurel Vlaicu- Lazu-Agigea – Autostradă – Ovidiu – Lumina – Năvodari, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot pe data de 2.03. a.c., în jurul orelor 19:30, cel de-al treilea individ reținut a a încercat să-i vână unei persoane un ceas de damă marca Armani Exchange, primit anterior de la cei doi spărgători, știind că provine din săvârşirea unei infracţiuni.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța,sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de cei trei indivizi.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.