Trei indivizi din dosarul perchezițiilor de la Mangalia, de negăsit! Propunerea de arestare a fost disjunsă

0
6596
Foto cu rol ilustrativ

Orhan Memet, George Aurelian Andronache și Mihai Laurenţiu Munteanu sunt cei trei indivizi propuși spre arestare în lipsă, în dosarul perchezițiilor din Mangalia. În cazul lor, dosarul de propunere a măsurii preventive a fost disjuns, fiind înregistrat la Tribunalul Constanța pe 28.11.2022, cu termen pe 6.12.2022.

În cauză au fost deja arestați Eduard Sorin Cristea, Cristian Suvac, Cosmin Lupaşcu și Rufat Memet, cercetați pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

Amintim că, la data de 24 noiembrie a.c., polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au pus în aplicare unsprezece mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și în municipiul Mangalia, la locuințele a nouă persoane bănuite de comiterea faptelor. Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pentru patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 67 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi, cu proprietăți psihoactive. Ei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Cei patru au fost prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în timp ce alți trei bărbați au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă în lipsă, întrucât, la acest moment, se sustrag cercetărilor. Pentru alți doi bărbați, s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Precizăm că indivizii sunt cunoscuți cu antecedente penale.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.