Trei minori, plasați sub control judiciar de către procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța, pentru furt

0
99
Foto cu rol ilustrativ- sursa- igj.ro

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au decis plasarea sub control judiciar a trei minori anchetați pentru comiterea unor infracțiuni. În speță este vorba de furt și complicitate.

În cursul zilei de 27 aprilie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile, faţă de inculpaţii:
I. A.M., minor, în vârstă de 17 ani, fără antecedente penale, Ş.G., minor, în vârstă de 15 ani, fără antecedente penale, S.T., minor, în vârstă de 16 ani, fără antecedente penale, pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de furt calificat (…) participație improprie, sub forma coautoratului, la infracțiunea de furt ș.a.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanelor anchetate se rețin următoarele:

  • în data de 3 septembrie 2020, în jurul orei 12:30, A.M. a pătruns, împreună cu Ş.G, în vârstă de 14 ani, și S.T., în vârstă de 15 ani, prin forţarea uşii de acces în interiorul uscătorului situat la parterul unui bloc din mun. Constanţa, de unde au sustras două biciclete marca B-Twin şi Jaguar, în valoare totală de 2.000 lei, aparţinând persoanei vătămate P.G;
  • în data de 4 septembrie 2020, în jurul orei 14:00, A.M. împreună cu Ş.G., în vârstă de 14 ani, S.T, în vârstă de 15 ani și numitul R.D, minor în vârstă de 13 ani, au sustras din faţa scării unui bloc din mun. Constanţa, o geantă de voiaj lăsată nesupravegheată ce conţinea obiecte vestimentare, o pereche de încălţăminte sport marca Kalenji şi un telefon mobil marca Samsung A4, în valoare totală de 500 lei, aparţinând persoanei vătămate C.A, prejudiciul fiind recuperat parţial;
  • în data de 23 martie 2021, în jurul orelor 17:00, A.M. împreună cu numitul Ş.G, în vârstă de 15 ani, a pătruns, pe uşa lăsată neasigurată, in subsolul unui bloc situat în mun. Constanţa, unde au forţat sistemul de închidere al unui fișet metalic aparţinând persoanei vătămate C.M.B, dar fără să sustragă bunuri, după care au fortaţ sistemul de închidere de la uși de acces în două boxe care aparţin persoanelor vătămate P.I şi B.D.L şi, din interior, au sustras mai multe bunuri (o baterie auto, o unitate de calculator, un grătar metalic și o oală/garniță metalică de culoare neagră), care au fost recuperate în totalitate şi predate persoanelor vătămate.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de cei trei inculpaţi.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.