Tribunalul a decis: juristul ISU „Dobrogea“, Gili Gabriel Pană, nu va primi despăgubirile salariale solicitate în instanță

0
278

Juristul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea“ al Județului Constanța, care a dat în judecată conducerea acestei unități, dar și foști reprezentanți din fruntea MAI, a pierdut procesul pe fondul cauzei. Acesta a cerut unele despăgubiri salariale, însă judecătorii au stabilit că acțiunea a fost formulată împotriva cui nu trebuie.

În fapt, la finele lunii martie a.c., Gili Gabriel Pană, juristul ISU „Dobrogea“ al județului Constanța, a dat în judecată, pe contencios administrativ, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pe fostul ministru Marcel Vela, pe chestor general de poliție Bogdan Despescu (secretar de stat în MAI), dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și ISU Dobrogea, într-un dosar înregistrat inițial la Curtea de Apel Constanța, pentru recuperarea unor drepturi salariale.

Mai exact, juristul ISU a cerut suspendarea unor decizii luate în baza Ordinului MAI nr. 135/2019, respectiv a Ordinului Inspectorului Şef nr. 308/21/I-CT/12.02.2021 prin care i-au fost tăiate unele drepturi salariale, cum ar fi sporul pentru titlu de specialist de clasă, aferent ultimilor trei ani. 

În luna mai a.c., judecătorii au declinat competența materială privind soluționarea cauzei în favoarea Tribunalului Constanța. Astfel, după analizarea solicitărilor, judecătorii au respins acțiunea.

Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâților Ministerul Afacerilor interne, Despescu Bogdan şi Vela Ioan Marcel. Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâtului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Respinge cererea formulată de reclamantul Pană Gili Gabriel, în contradictoriu cu pârâții Ministerul Afacerilor Interne, Despescu Bogdan şi Vela Ioan Marcel, şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ca fiind formulată în contradictoriu cu persoane ce nu au calitate procesual pasivă. Respinge cererea formulată de reclamantul Pană Gili Gabriel (…) în contradictoriu cu pârâta Unitatea Militară 0434 Constanţa – I.S.U.J Constanța ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunțată, azi, 25.10.2021“, se arată în încheierea de ședință.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.