Tribunalul Bistrița-Năsăud a eliberat din închisoare un fost avocat ce și-a decapitat soacra

0
1347
sursa foto: bistriteanul.ro

Tribunalul Bistrița-Năsăud a eliberat autorul uneia dintre cele mai sadice crime petrecute în ultimul deceniu în România. Este vorba de un bărbat, de profesie avocat, fiind lăudat de judecători pentru comportamentul său exemplar avut după gratii.

Fapta comisă de fostul avocat Cosmin Moraru s-a petrecut în decembrie 2012, după o ceartă cu soacra sa. Bărbatul a lovit-o repetat pe femeie cu un blocator de volan, „provocând secționarea scalpului și o fractură a craniului”. Mai mult, când victima a rămas inertă, fostul avocat a luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat gâtul.

După odioasa crimă, bărbatul a împachetat cadavrul în saci de nylon, în care a pus și un prezervativ și hotărârea de divorț dintre soacră și soțul său. Aceste probe ar fi trebuit să îi îndrepte pe anchetatori spre fostul soț al femeii. Mai mult, avocatul a aruncat cadavrul într-un șanț aproape de localitatea unde socrul său deținea o casă părintească.

A fost prins în Elveția, unde fugise cu soția sa. În 2013, bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Acesta a ajuns să execute pedeapsa la Penitenciarul Bistrița. Practic, bărbatul trebuia să iasă din închisoare abia în 2024, însă judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud l-au lăsat mai devreme.

Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud i-au lăudat comportamentul exemplar avut în fața instanței și în timpul detenției.

„Ce ar mai putea face să poată dovedi că regretă fapta comisă și că a înțeles rolul pedepsirii sale? Cât ar mai trebui să execute pentru a se considera că a executat suficient?” se arăta în sentința judecătorilor, care admit că fapta este „de o gravitate excepțională”.

Avocatul Moraru a fost un model după gratii: a lucrat, a participat la mai toate programele la care a fost selectat, obținând chiar diplome. Criminalul a declarat în fața judecătorilor că a fost vorba despre o „deraiere de moment”. Faptul că a plantat probe pentru a îndrepta anchetatorii spre altă persoană, îl contrazice însă, potrivit bistritéanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.