Tribunalul Constanța, decizie în privința cererii de anulare a regulamentului parcărilor

0
715
sursa foto: Primăria Constanța

Tribunalul Constanța a decis, miercuri, 10 august a.c., respingerea cererii de anulare a regulamentului parcărilor din municipiul Constanța, formulată de Organizația Patronală Mamaia-Constanța.

Este vorba despre dosarul 7099/118/2021.

Soluția pe scurt:

„Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta ORGANIZAŢIA PATRONALĂ MAMAIA-CONSTANŢA, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICPIULUI CONSTANŢA, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta STAICU VIOLETA, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârât a sumei de 2856 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 10.08.2022, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC”.

Hotărârea poate fi atacată în decurs de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Context:

Consiliul Local Constanța a decis, pe data de 26 iulie 2022, în cadrul ședinței extraordinare, suspendarea obligației de plată a tarifului de parcare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, zilnic, între orele 19:00 și 09:00, până la 31 decembrie, inclusiv. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 24 de voturi „pentru”.

Pe 21 iulie 2022, consilierii locali nu s-au înțeles asupra modificărilor. Deși acestea au fost dezbătute timp de două ore, iar atât PNL, USR, cât și PSD, au venit cu amendamente, proiectul de hotărâre ce prevedea gratuitatea parcării pe timpul nopții în Constanța, a picat la vot, pe ultima sută de metri, după zece voturi „pentru” și 14 abțineri. Atunci, primarul Vergil Chițac nu a participat la ședință, atribuțiile lui fiind preluate de viceprimarul Ionuț Rusu.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost adoptat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 23 aprilie 2021. Acesta a primit 19 voturi „pentru” și 8 împotrivă. Regulamentul a trecut datorită votului consilierilor PNL și USR.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.