Trimis în judecată de DIICOT într-un dosar, condamnat într-un alt dosar, la un pas să devină parlamentar din partea AUR

0
1356
Mihai Ioan Lasca- foto: Expres Media

Un individ condamnat într-un dosar și cercetat în altele, tinde să devină deputat în Parlamentul României din partea AUR. El a fost condamnat, recent, iar într-un alt dosar, instrumentat de DIICOT, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni informatice și spargeri de bancomate.

Mihai Ioan Lasca, de 40 de ani, este cunoscut în nord-vestul țării, pentru inițierea unor proteste ”anti măști, acest individ, lider al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) –Bihor, are șanse să devină parlamentar al României.

În urmă cu câteva luni, Lasca a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare, după ce a lovit un bărbat care avea o relație cu fosta sa parteneră. Într-un alt dosar, bihoreanul este trimis în judecată pentru aderare la o grupare de falsificatori de carduri care a făcut cumpărături de 300.000 euro cu carduri falsificate. Gruparea a fost trimisă în judecată de DIICOT în 2016. Grupul, coordonat de doi orădeni, Ioan Gheorghe Bejuşcă şi Constantin Eduard Sîrbu, era organizat pe paliere, fiecare membru având un rol bine stabilit, de la montarea aparaturii de tip skimming pe ATM-uri la falsificarea cardurilor în România şi efectuarea de operaţiuni bancare frauduloase, scrie ebihoreanul.ro.

Potrivit procurorilor, din gruparea coordonată de Bejuşcă şi Sîrbu au mai făcut parte 12 persoane: Mihai Ioan Lasca, Alin Ojog, Sebastian Fotă (acum Bilaniuc), Adrian Belean, Andrei Gabor, Viorel Brisc, Koteles Robert, Lucian Gafencu, Kosorinsky Roman, Sorin Sasu, Valentin Leho şi Gheorghe Zlibuţ.

DIICOT susţinea că, începând cu anul 2012, membrii grupului au montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din România dar şi din Cehia, Olanda şi Germania. Cardurile false au fost, apoi, puse în circulaţie atât în România, cât şi în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde indivizii şi-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbracăminte, ceasuri şi alte bunuri, în valoare totală de peste 300.000 euro. “Produsele de lux erau fie valorificate în Uniunea Europeană, fie trimise în România către alte persoane care le comercializau. Banii obţinuţi în urma valorificării produselor în străinătate erau trimişi în ţară şi împărţiţi între membrii grupării, în funcţie de rolul fiecăruia“, specifica un comunicat al procurorilor.

În 2013, Lasca fusese chiar arestat în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii de Crimă Organizată în ancheta ce atunci viza o reţea profilată pe infracţiuni informatice şi fals de monedă, mai scrie sursa citată.

De precizat că, la momentul la care judecătorii au stabilit că rechizitoriul din dosarul de constituire de grup infracțional este legal întocmit, dar înainte de sentința din procesul de lovire, magistrații au scris că Lasca este recidivist, așadar, mai are o condamnare penală în trecut.

Într-un alt dosar, Lasca a primit interdicție de a se apropia de fosta sa iubită, la cererea femeii, care s-a plâns că individul ar fi avut un comportament agresiv. 

În legătură cu condamnarea sa pentru agresarea fizică a unui bărbat cu care fosta sa iubită ar avea o relație, Lasca a declarat presei locale, așa cum era de așteptat, că este vorba despre o răzbunare politică.

A fost o condamnare politică, mi-au dat pedeapsă că l-am urecheat puțin, este aberant”, a spus orădeanul, citat de expresmedia.ro.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.