Tulcea iese din Asociaţia condusă de Ţibuleac pentru că… nu a fost promovată ca destinație turistică

0
1171
Faleza din Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

Primarul Tulcei, Ștefan Ilie este nemulțumit că municipalitatea plătește o taxă de promovare turistică de pe urma căreia nu s-a beneficiat până acum. Drept urmare, a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care orașul să iasă din Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (al cărei preşedinte este Cătălin Ţibuleac), acesta urmând a fi supus la vot la următoarea ședință de Consiliu Local.

Pe ordinea de zi a ședinței din data de 28 ianuarie, la punctul 33 se află

Proiect de hotărâre privind renunțarea Municipiului Tulcea prin Consiliul Local al Municipiului Tulcea la calitatea de membru asociat în cadrul “Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării” – AMDTDD.

Ştefan Ilie, primarul municipiului Tulcea

„Primăria Tulcea plătește câte 2.000 lei pe lună această taxă și nu am regăsit în documente din anii trecuți și până acum absolut nimic notabil pentru municipiu. Putem să colaborăm cu Asociația și fără să plătim aceste taxe. Putem face proiecte în comun“, a precizat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Pe de altă parte, președintele AMDTDD spune că li s-a refuzat dialogul și s-au făcut raportări la niște indicatori pe care nu îi cunoaște.

„Ni s-a adus la cunoștință intenția, am încercat să purtăm un dialog, dar nu am reușit decât prin intermediul email-ului. Noi ne raportăm la numărul de turiști înregistrați în unitățile de cazare din municipiu și la taxele plătite, iar pentru 2018 – 2019, acestea au fost în creștere. Le-am propus chiar să nu se mai plătească taxa de promovare pentru un an de zile și să facem o echipă comună care să decidă împreună modul de promovare, dar nu am primit nici un răspuns. Ceea ce nu înțeleg ei este că turismul nu are politică“, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMTDD.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.