Tulcenii continuă să dea foc la tot ce le iese în cale. Zona Lacului Traian, incendiată de două ori în câteva ore

0
1139
Incendiile de vegetație uscată le dau bătăi de cap pompierilor. FOTO ISU Delta Tulcea

Cu tot apelul pompierilor către populație să nu mai dea foc la vegetația uscată, această practică fiind atât periculoasă, cât și ilegală, tulcenii continuă să se joace cu focul. După ce au intervenit în zona Lacului Traian în seara de 10 aprilie, unde ardea stuful, pompierii au fost solicitați iar, în aceiași zonă și duminică, 11 aprilie. Un alt incendiu pus intenționat a fost în apropiere de Ilganii de Jos, unde focul de la vegetație s-a extins și la lăstărișul pădurii.

În jurul orei 16.20, militarii Secției de Pompieri Măcin a ISU Delta au fost solicitați să intervină (iar) pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată și stuf din apropierea localității Traian, în zona Lacului Traian. 6 subofițeri au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul, care a cuprins o suprafață de aproximativ 3 hectare de vegetație uscată și stuf, a fost lichidat după aproximativ o oră.

S-a stabilit, ca și cu o zi înainte că folosirea intenționată a sursei de aprindere, a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

în mai puțin de o oră, un alt incendiu de vegetație uscată a fost anunțat prin 112. La ora 17.05, militarii Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată și lăstăriș din apropierea localității Ilganii de Jos. 6 subofițeri au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3000 mp, afectând vegetație uscată și lăstăriș. Misiunea pompierilor de lichidare a incendiului a durat aproximativ 2 ore, fiind sprijiniți de 2 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Nufăru și 7 lucrători ai Ocolului Silvic Rusca, reușind îndepărtarea pericolului de propagare la fondul forestier din apropiere.

Cauza probabilă producerii incendiului s-a stabilit că este focul deschis în spații deschise.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.