Tun imobiliar sau simplă igienizare? Dispute între constănţeni pe tema toaletării zonei de lângă plaja Modern

0
1381

Dispute între constănţeni pe tema acţiunii de luni, din zona Modern. Unii constănţenii acuză Primăria Constanţa că a început să defrişeze zona verde din apropierea plajei Modern. Primăria, de cealaltă parte, susţine că a avut loc o toaletare.

În cursul zilei de luni, 27 aprilie, a.c, a avut loc o acţiune de igienizare şi toaletare a copacilor de lângă plaja Modern, dar se pare că au fost tăiaţi şi copaci care nu erau uscaţi. Aşa cum se întâmplă de regulă, există păreri pro şi contra pe acest subiect.

Constănţenii par din ce în ce mai greu de mulţumit. În mediul online s-a creat o întreagă dispută, după ce angajaţii de la Spaţii Verzi au fost trimişi în cursul zilei de luni, 27 aprilie, a.c., să igienizeze zona verde din apropierea plajei Modern. Ecologiştii susţin că au fost tăiaţi copaci verzi, care nu aveau nici urmă de uscăciune. În mediul online a circulat şi un clip video pe această temă, iar mai mulţi constănţeni au început să îşi dea cu părerea. Potrivit unora, se pregăteşte un nou proiect imobiliat în zonă, însă alţii sunt de părere că această acţiune de ingienizare trebuia să aibă loc mai de mult. 

„Cred că are o logica! Nu mai căutați nod în papură la orice! Poate va fi un spațiu amenajat altfel! Dacă nu faci curat, nu ai cum să faci ceva frumos și civilizat!”, a scris o constănţeancă. „Să curețe toată uscatura că numai balauri şi şerpi sunt acolo!”, susţine o altă femeie. Totodată, şi doi bărbaţi care locuiesc în zonă cred că acţiunea este binevenită. „Să se planteze alţi copaci organizat în rânduri şi prin distanţă. Să nu mai existe boscheţi. Să pună gazon verde şi flori”, este mesajul unui constănţean. „Sunt de acord cu igienizarea și amenajarea respectivei zone. Era monstruos cum arăta acea zonă… nu erau copaci ci buruieni care au tot crescut și crescut”, se arată în mesajul unui bărbat.

În acest sens, Stelian Ion, candidat la Primăria Constanţa, a anunţat că a făcut deja o sesizare la Garda de Mediu. „Am sesizat astăzi Garda de Mediu Constanța cu privire la defrișarea făcută de Primărie în zona Modern. Igienizarea trebuie făcută, dar defrișarea fără discernământ e o mizerie! APM Constanța mi-a confirmat deja că nu a emis nicio autorizație de tăiere a arborilor pentru acea zonă. Atâta dușmănie pe spațiul verde câtă am întâlnit la primarul Decebal Făgădău și la predecesorul său, nu am mai văzut pe nicăieri!”, a precizat Stelian Ion.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că nu au avut loc doar acţiuni de igienizare şi toaletare aşa cum au loc şi în alte zone ale oraşului. De asemenea, au fost făcute câteva sesizări chiar de locatarii din acea zonă pentru ca această acţiune să aibă loc.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.