Turul României 2021 va avea loc în perioada 31 august – 5 septembrie și va debuta la Timișoara

0
30

Ediția 2021 a Turului României se va desfăşura în perioada 31 august – 5 septembrie pe un traseu nou, care evidenţiază monumentele istorice ale României, startul urmând să fie dat la Timişoara.

Mică Buclă, ajunsă la ediția cu numărul 54, își propune să adune la start aproximativ alinieze la start aproximativ 120 de ciclişti.

Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale ţării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgăraşului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar şi câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta şi în acest an cu o cursă-prolog, care va avea loc în Timişoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:

Etapa 1 (1 septembrie): Timişoara – Lugoj Caransebeş – Haţeg – Hunedoara – Deva;
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăştie – Sebeş – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniş;
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraş – Poiana Mărului – Zărneşti – Bran – Braşov;
Etapa 4 (4 septembrie): Braşov- Cheia – Ploieşti – Bucureşti;
Etapa 5 (5 septembrie): circuit în Bucureşti.

Astfel, Turul României ocolește din nou Constanța. Altădată un pol al puterii în ciclismul românesc, județul nostru a intrat într-un con de umbră după ce autoritățile și-au întors spatele unui sport care poate o bună carte de vizită a zonei.

În ceea ce priveşte echipele participante, Federaţia Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care şi-au exprimat deja interesul numărându-se Bardiani CSF Faizane (Italia), Delko (Franţa, echipă din care face parte şi Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr – Simplon Wels (Austria) şi Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte şi ciclistul român Serghei Ţvetcov).

Ediţia 2020 a Turului României a fost câştigată de rutierul Eduard Grosu, membru al echipei naţionale, victoria sa marcând cea de-a 28-a competiţie câştigată de către un român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.