UAT-urile din județ, sprijinite prin proiectul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța!

0
119

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit astăzi, 17 februarie 2021, în ședință ordinară, pentru a dezbate și vota cele 15 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi.

Cel mai important proiect a fost cel privind înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Constanţa. Acest demers a fost inițiat ținându-se cont de nevoile de dezvoltare ale județului Constanța, specificitatea zonei, dar și resursele umane, materiale și financiare ale acestuia.

Scopul asociației este cel de a sprijini autoritățile locale, precum și mediul academic sau cel de afaceri, în vederea implementării celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, din Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României, pe cei trei piloni principali și anume economic, social și mediu.

Principalele obiective pe care le urmărește asociația sunt:

  • dezvoltarea economico-socială a județului Constanța;
  • dezvoltarea sistemului medical și a celui educațional;
  • protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului istoric, arheologic și cultural;
  • protejarea și valorificarea mediului natural;
  • promovarea și dezvoltarea turismului în județul Constanța;
  • dezvoltarea capacității instituționale a administrațiilor publice locale din județ;
  • implementarea, monitorizarea, evaluarea și adaptarea la schimbările socio-economice a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, precum și a strategiilor localităților membre ale asociației;
  • sprijinirea finanțării și implementării proiectelor de cercetare.

Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța va avea ca membrii fondatori Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța.

În vederea reprezentării intereselor județului Constanța în cadrul Adunării Generale a Asociației, au fost desemnați ca reprezentanți din partea Consiliului Județean Constanța, președintele Mihai Lupu și vicepreședintele Stelian Gima.

Proiectul de hotărâre referitor la înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Constanţa a primit un număr de 33 voturi pentru, niciun vot împotrivă, însă au fost 2 abțineri, iar doi consilieri nu au reușit să voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.