Ucraina acuză un nou atac cu drone iraniene asupra Odesei

0
167

Duminică dimineață, Rusia a atacat, din nou, Odesa cu drone iraniene, potrivit Statului Major al Armatei ucrainene.

„Odesa este, din nou, atacată cu drone kamikaze. Clădirea administrației din centrul orașului a fost lovită de trei ori. La ora 09.00 (ora locală) era în plină desfășurare o operațiune de salvare și stingere a incendiului“, au transmis reprezentanții Statului Major.

Kievul a declarat că a reușit să doboare o dronă iraniană și a postat o imagine cu un fragment al dronei, pe care se vede inscripționat „Gerani-2“, denumirea rusă a dronelor iraniene „Shahed-136“.

Acesta ar fi al doilea atac rusesc cu drone iraniene în două zile împotriva oraşului portuar Odesa, după cel care ar fi ucis, vineri, doi civili. Armata ucraineană a anunţat atunci că a doborât o dronă Shahed-136 deasupra mării şi o alta, tot de fabricaţie iraniană, Mohajer-6, într-o altă zonă.

Atacurile au provocat tensiuni între Kiev şi Teheran, Ucraina anunțând, vineri, că va reduce semnificativ prezenţa diplomatică a Iranului în ţară, ca represalii pentru livrările de drone către Moscova. Acreditarea ambasadorului iranian a fost eliminată, iar numărul personalului diplomatic al ambasadei va fi micșorat.  

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.