Ultima „ofertă” FITIC din 2020: teatru pentru toate gusturile, cu mari actori ai scenei românești!

0
35

Şi în data de 23 august 2020, în ultima zi, aşa cum v-a obişnuit, Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa vă aşteaptă cu spectacole de toate genurile, pentru toate categoriile de public.

Aşadar, de la ora 17.00, la Termele Romane (Parcul Carol I) – zona Edificiului Roman cu Mozaic, puteţi urmări spectacolul de improvizație al Teatrului Arte dell`Anima „Improfix”.

Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții, spune Mihaela Sîrbu cel mai titrat coach de impro din România.

Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII“, își doresc să te întâlnească. Trupa va fi acompaniată la clape, de către Vlad Pasencu, unul dintre cei mai experimentați improvizatori muzicali.

De la ora 18.30, sunteți invitați la „Opera de trei parale“. Veți râde, dar vă veți și întrista în povestea spusă de cei din Trupa Aici. Veți regăsi personaje precum banditul Macheath, zis Mackie-Şiş, şi Peachum, proprietar al firmei „Prietenul cerşetorilor”, şi Celia şi Polly, soţia şi fiica lui. Bani, dragoste, funcţii sau, pur şi simplu, supravieţuire caută şi ceilalţi: Brown, comandantul poliţiei, Lucy, fiica lui, târfa Jenny, dar şi cerşetorii, hoţii, curvele şi funcţionarii ale căror poveşti se întrepătrund, succedându-se în episoade şi alternând cu songuri. Modelul de teatru epic al lui Brecht şi celebrul său efect de distanţare – teoretizate şi puse în practică la mijlocul secolului trecut și aduse în fața dumneavoastră într-o manieră liberă și plină de energie. Până la urmă, cerşetorii cerşesc, hoţii hoțesc şi curvele curvesc oricând şi oriunde ne-am afla. Istoria se repetă. Lumea-i săracă, omul rău! Mâncarea e întâi! Morala mai apoi! Lumea e stăpânită de minciună şi doar cine e bogat e cineva!

Urmează, de la ora 20.00, Cine are nevoie de teatru. Cu: Rodica Mandache, Marius Bodochi, Marina Fluerașu, Cristina Elena Moldovan. Scenariul: Rodica Mandache. Regia: Diana Mihailopol. Vocea lui: Florian Pittiș.

De la ora 21.30, sunteți din nou invitați la Termele Romane (Parcul Carol I) – zona Edificiului Roman cu Mozaic, pentru spectacolul „Chirița în carnival“. Chiriţa, Bârzoi, Guliță, Luluţa, Safta, Domnul Șarl… adică snobismul, incultura, parvenitismul, corupţia, cu alte cuvinte toate metehnele societăţii românești de veac XIX și nu numai, dar care au rămas actuale şi societăţii contemporane, sunt „aduse la judecata“ publicului prin geniala scriitură a lui Vasile Alecsandri, prin interpretarea spumoasă a unor actori excepționali (Rodica Popescu Bitănescu, Marius Bodochi, Anca Sigartau) și prin viziunea artistică magistrală a Maestrului Marius Bodochi.

Mai multe detalii despre program, aflați pe site-ul www.fitic.ro sau pe pagina de facebook a festivalului.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele: din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, vă rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro.

Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc.

Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2020, ediţia a V-a, este organizat de Asociaţia Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.