Un acționar al Oil Terminal cheamă în instanță societatea și Ministerele Finanțelor și Energiei

0
175

Oil Terminal informează acționarii că luni, 27.09.2021, a primit acțiunea în constatare formulată de către Andrei Sebastian Dumitrescu, în contradictoriu cu Oil Terminal SA, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice și Statul Român prin Ministerul Energiei.

Andrei Sebastian Dumitrescu, acționar Oil Terminal, solicită Tribunalului Constanța să pronunțe o hotărâre judecătorească în sensul constatării faptului că toate rezervoarele ce formează obiectul OUG nr.15/2001, aprobată prin Legea nr. 68/2002, se află în proprietatea privată a societății Oil Terminal, capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210,15 lei.

În principal, să obligați pârâtul Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, să lase în deplină proprietate și liniște posesia imobilelor menționate către pârâta Oil Terminal SA, capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210,15 lei.

În subsidiar, să obligați pârâta Oil Terminal SA să promoveze de îndată o acțiune în revendicare imobiliară având ca obiect imobilele de mai sus, capăt de cerere evaluat la suma de 27.684.210,15 lei.

Să obligați pârâții, în solidar, la plata cheltuielilor de judecată ocazionate cu prezentul proces“, se arată în cererea de judecată. 

Litigiul nu are încă termen de judecată, dosarul se află în procedura de regularizare a cererii.

„Precizăm că, prin Ordonanța de Urgență nr. 15/2001, privind reglementarea situației juridice a rezervoarelor, conductelor de transport al țițeiului și al produselor petroliere, a statțiilor de pompare și a celorlalte instalații și echipamente aferente, societatea Oil Terminal a fost declarată societate de interes strategic, iar «rezervoarele, conductele de transport al țițeiului și al produselor petroliere, stațiile de pompare, celelalte instalații și echipamente aferente acestora, care au fost trecute în patrimoniul societății comerciale Oil Terminal SA Constanța, prin Hotărârea Guvernului nr. 1200/1990, privind înființarea de societăți comerciale pe acțiuni în industrie, cu modificările ulterioare, sunt și rămân în proprietatea publică a statului și fac parte din domeniul public de interes național.

Oil Terminal va efectua toate demersurile procedurale pentru apărarea intereselor legale ale societății“, a declarat Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.