Un american care a stat 44 de ani la închisoare a murit de COVID-19 chiar înainte de a fi eliberat

0
348

Un deținut din Michigan, care a stat după gratii 44 de ani, a murit de coronavirus cu doar câteva săptămâni înainte de a fi eliberat condiționat, potrivit CNN, care citează Departamentul de Stat pentru Penitenciare.

William Garrison, care a murit la 60 de ani săptămâna trecută, a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi, după ce a împușcat mortal o persoană în timpul unui jaf armat din 1976, a declarat Maria Miller, o purtătoare de cuvânt la Parchetul din Wayne. Garrison avea 16 ani în momentul atacului, scrie Digi24

Autoritățile „au încercat să-l elibereze condiționat la începutul acestui an, dar el a refuzat să părăsească închisoarea”, a declarat Chris Gautz, un purtător de cuvânt al departamentului.

Garrison a spus că ar prefera să aștepte să-și ispășească pedepsa, astfel încât să nu fie supravegheat după eliberare, potrivit lui Gautz.

Nu a vrut să fie în libertate condiționată, a vrut să aștepte și să iasă complet liber, în septembrie”, a spus Gautz.

Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, departamentul i-a propus din nou eliberarea.

Ne-am întors la el și i-am spus că dorim totuși să-l punem în libertate, având în vedere că are o vârstă și este vulnerabil”, a mai spus Gautz.

De această dată, deținutul a acceptat. Departamentul a cerut parchetului să renunțe la perioada obligatorie de așteptare de 28 de zile, dar Garrison a murit după cinci zile, pe data de 13 aprilie, înainte ca parchetul să comunice vreun răspuns.

Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”, a spus Gautz.

Garrison nu s-a plâns că ar avea vreo problemă de sănătate înainte de a muri și nimeni nu a știut că avea Covid-19, potrivit lui Gautz.

„Nu a avut niciun simptom, iar personalul nostru de asistență medicală, care merge din celulă în celulă și verifică starea de sănătate a deținuților, a spus că el era bine“, a spus Gautz.

Garrison a fost confirmat pozitiv după deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.