Un an și jumătate de șantier pe strada 1 Decembrie și bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța

0
2211
Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că timp de 18 luni, pe strada 1 Decembrie și bulevardul Alexandru Lăpușneanu va fi șantier. Se construiesc parcări subterane și supraetajate, piste de biciclete și se reface carosabilul și trotuarele.

Infrastructura de transport aferentă bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu va deveni mai prietenoasă cu mediul, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, timp în care locuitorii orașului se vor confrunta cu disconfortul generat de activitatea de șantier. 1200 de locuri de parcare vor fi relocate pe terenuri pe care care se vor construi parcări subterane și supraetajate.

Prin acest proiect se urmărește creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și încurajarea mijloacelor de mobilitate activă, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.

Vorbim despre 140.000 mp de carosabil, 40.000 mp de trotuare, 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. Se va monta mobilier urban inteligent alimentat de energie solară prevăzut cu senzori pentru măsurarea calității aerului, se vor amplasa sisteme de informare cetățeni cu mesaje variabile. Stațiile de transport public vor fi modernizate. Zona va beneficia de o rețea nouă de iluminat public pentru carosabil, treceri pentru pietoni iluminate smart, spații verzi și sistem de irigații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.