Un cămătar a fost reținut pentru șantaj

0
439

Polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au realizat prinderea în flagrant delict în data de 27 ianuarie a unui bărbat, de 48 de ani, din Pitești, imediat după ce acesta ar fi primit 2.500 de lei, ce  ar fi fost solicitați prin amenințare și de care l-ar fi deposedat pe un bărbat de 60 de ani.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2020 până în prezent, prin constrângere, bărbatul ar fi pretins și primit de la victimă, aproximativ 14.000 de lei, în contul unei sume împrumutate de fiul persoanei vătămate.

În cauză, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi violare de domiciliu.

După depistarea în flagrant delict, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis la aceeași dată de Judecătoria Pitești, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la locuința persoanei bănuite.

Aici, au fost descoperiți  aproximativ 10.000 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Suma de bani a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.