Un bătrân a murit la Spitalul Județean, la scurt timp după o operație la șold

0
740
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei“ Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un bătrân în vârstă de 71 de ani, internat la Spitalul Județean Constanța, a decedat la scurt timp după o intervenție chirurgicală. La mijloc există suspiciuni de malpraxis. Polițiștii au deschis o anchetă.

În fapt, bărbatul a fost operat de artroplastie șold, la secția de chirurgie ortopedică a Spitalului județean, pe data de 30 octombrie 2020. La scurt timp după operație, bărbatul a decedat. În urma acestui fapt, reprezentanți ai unității spitalicești au făcut sesizare la Poliție pentru a se face cercetări.

La data de 31 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați de către Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul S.C.J.U. Constanța cu privire la faptul că, la data de 30 octombrie a.c., în cadrul spitalului a decedat un bărbat de 71 de ani. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că acesta fusese internat la data de 28 octombrie a.c.. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, susțin reprezentanții IPJ Constanța.

De precizat că verdictul privind cauza morții îl vor stabili medicii legiști, în urma autopsiei, iar până atunci cercetările se vor face in rem (cu privire la faptă, nu la persoană).

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.