Un consilier USR-PLUS din Topraisar acuză nereguli la ședința de constituire a comisiilor de specialitate

0
311

Prima ședință a Consiliului Local Topraisar care a avut loc în data de 12 noiembrie a fost una catalogată drept „controversată“ de către o parte a celor prezenți.

În cadrul ședinței Consiliului Local al comunei Topraisar din data de 12 noiembrie a fost ales viceprimarul și s-au constituit comisiile de specialitate. Numai că, potrivit consilierului local din partea USR PLUS, majoritatea formată în Consiliu de către PSD – Pro Romania, cu sprijinul Președintelui de ședința, nu a respectat prevederile articolului 124, alin. 4 și alin 5 din Codul administrativ.

„Codul prevede că se stabilește de către Consiliul Local numărul ce revine fiecărui grup de consilieri în fiecare comisie, apoi fiecare grup își nominalizează consilierii pentru fiecare comisie. Dar, în ședința, consilierii PSD, respectiv Pro Romania, au nominalizat și consilierii pentru partidele PNL și USR.
Mai mult, președintele de ședința a refuzat dezbaterea (minutul 18:10), afirmând „Noi nu stăm acum să facem dezbateri”, când tocmai acesta este rolul Consiliului Local, adică cel de a dezbate proiectele de hotărâri“
, a precizat Hagicalil Denis.

Potrivit acestuia, grupul consilierilor PNL-USR va contesta hotărârea adoptată de Consiliul local.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.