GALERIE FOTO. Un constănțean, medic al fregatei Regina Maria, parte al detașamentului de elicoptere ce acționează în Mali

0
204
Stefanel Gavrizi, în partea dreaptă

Lt. Stefanel Gavrizi, medic specialist medicină de urgență al fregatei Regina Maria, face parte din echipa medicală a detașamentului de elicoptere Carpathian Pumas. După ce în ultimii doi ani, de când ocupă această funcție, a petrecut mai mult de cinci luni, pe mare alături de echipajul fregatei, acum a decis să accepte provocarea misiunii în Africa subsahariană.

Ca unui constănțean adevărat, îi plac și marea și nisipul, dar în acest an are parte de ele pe rând: dacă în primăvară a călătorit în valurile Mării Negre, pentru a lua parte la SNMG-2, din iulie a sosit în Mali, pentru a face parte din echipa responsabilă de evacuarea medicală aeriană în cadrul misiunii ONU, iar acum speră că va ajunge acasă la timp, pentru a se îmbarca imediat pe fregată, în drum spre operația Sea Guardian, sub egida NATO, în Mediterană.

Când timpul îi permite, pe lângă misiuni, lt. Stefanel Gavrizi se dedică pasiunii sale, dansurile grecești, dar și predă la o școală de asistenți medicali din Constanța. Totul în timp ce se pregătește pentru a deveni medic primar. „Am putea spune că are un program destul de aglomerat pentru un singur an, dar Stefanel e un militar activ și bine organizat, care investește în dezvoltarea personală“, a declarat cpt. Mirela Vîță – Carpathian Pumas – TO Mali. 

Din luna octombrie, România contribuie la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și patru elicoptere IAR-330 L-RM, participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.