Un deţinut palestinian este în greva foamei de aproape 140 de zile

0
105
sursa foto: Digi24

Un deţinut palestinian din Israel, a cărui eliberare a fost cerută de gruparea militantă Jihadul Islamic, se află în greva foamei de aproape 140 de zile, transmite dpa.

Duminică, un purtător de cuvânt al spitalului Assaf Harofeh, din apropiere de Tel Aviv, a confirmat că starea lui Hisham Abu Hawash este gravă, dar a dezminţit că viaţa acestuia este în pericol, potrivit agerpres.ro.

Jihadul Islamic a ameninţat sâmbătă că va pune capăt încetării focului în Fâşia Gaza dacă Israelul nu îl pune în libertate pe Abu Hawash. Conform relatărilor din presă, acesta se află în aşa-numita ”detenţie administrativă” începând din octombrie 2020. Această formă de detenţie îi permite Israelului să reţină persoane pentru cel mult şase luni fără a le pune oficial sub acuzare.

Potrivit media palestiniene, Hisham Abu Hawash este apropiat de Jihadul Islamic. În ultimele zile au fost difuzate pe social media imagini în care acest deţinut apare extrem de slăbit. Organizaţia israeliană ”Medici pentru drepturile omului” a scris pe Twitter că unul dintre membrii săi l-a consultat pe Hisham Abu Hawash. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.