Un director de la Apele Române a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța

0
393

Un director din cadrul Administrației Naționale Apele Române (ANAR) a recunoscut în fața procurorilor DNA Constanța că a încălcat legea. Judecătorii nu i-au aplicat nicio pedeapsă, întrucât fapta a fost recunoscută integral, în schimb au emis un avertizment.

Este vorba despre Andra Mihaela Negoi, directorul departamentului ”Dezvoltare/Investiții” din cadrul ANAR, cercetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Femeia a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, care a fost admis de instanță, luni, 10 ianuarie. Astfel, instanța a dispus  renunţarea la aplicarea pedepsei și a aplicat directoarei un avertisment, constând în prezentarea motivelor de fapt care au determinat renunţarea la aplicarea pedepsei şi atenţionarea inculpatei asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni.

Atrage atenţia inculpatului că, dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei, se descoperă că săvârşise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracţiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă, chiar după expirarea acestui termen, renunţarea la aplicarea pedepsei se anulează şi se stabileşte pedeapsa pentru infracţiunea care a atras iniţial renunţarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară. Obligă inculpata Negoi Mihaela Andra la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință a Gtribunalului Constanța din data de 10 ianuarie. 

De precizat că Andra Mihaela Negoi a ocupat mai multe funcții în cadrul Administrației Naționale Apele Române, începând din 2014 până în prezent, iar în perioada 2018 – 2019 a ocupat funcția de Coordonator bazin hidrografic Dobrogea – Litoral.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.