Un fost fotbalist din Constanța, „la cuțite“ cu Primăria, pentru că nu poate să supraetajeze un imobil din zona Campus

0
1569
FOTO: Farul Constanța

SC MTL Sunrise SRL, ce are ca asociați pe Alexandru Mățel (fost fotbalist) și pe Mircea Bejuscă, a acționat în instanță pe primarul Constanței, pe motiv că nu i-a acordat autorizație de construire pentru supraetajarea unui imobil din zona Campus. Este vorba de o modificare a proiectului autorizat, în sensul că societatea comercială a solicitat un etaj în plus. Pe fond, cererea a fost respinsă, urmând a se judeca apelul, care a fost înregistrat pe 22 noiembrie a.c..

Reprezentanții firmei au cerut obligarea pârâtului, adică primarului municipiului Constanța, la emiterea autorizației de construire pentru imobilul situat în municipiul Constanta, pe strada Agatului, având ca obiect modificarea proiectului autorizat cu autorizația nr. 1280/18.09.2020 „Construire imobil locuințe colective D+P+3E, împrejmuire teren și organizare de șantier“, prin supraetajare cu un nivel, în limita a 20% din suprafața construită desfășurată, în termen de 10 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii ce va fi pronunțată în prezenta cauză.

Reprezentanții MTL Sunrise SRL au arătat că, la data de 3.06.2021, le-a fost emis Certificatul de urbanism pentru modificarea proiectului, prin supraetajare. Iar la data de 26.08.2021, prin cererea înregistrată la Primăria Constanța, reclamanta a solicitat emiterea autorizației de construire pentru modificarea în cauză, însă, chiar dacă a revenit cu privire la solicitarea sa privind supraetajarea imobilului, nu a primit niciun răspuns, motiv pentru care s-a adresat instanței.

Primăria: „Inclusiv autorizarea inițială nu a respectat Planul Urbanistic Zonal“

Primăria Constanța, în calitate de pârât, a menționat că inclusiv autorizarea inițială nu respectă documentația de urbanism PUZ, în condițiile în care aceasta prevede un regim maxim de înălțime de P+3E, iar investiția reclamantei este deja de D+P+3E (demisolul este considerat etaj). Astfel, administrația locală a apreciat că pretențiile reclamantei sunt nefondate, întrucât i-a fost autorizată o clădire cu maximumul utilizărilor admise prin PUZ – D+P+3E, înălțime maximă 17 m – și nu poate obține supraetajarea cu încă un nivel, în suprafață maximă de 20%, întrucât se încalcă utilizările admise prin PUZ 109/2017.

Cu alte cuvinte, a apreciat că ceea ce intenționează reclamanta este derogare de la PUZ în ceea ce privește regimul de înălțime, peste maximum 17 m, propunând înălțime de 19,40 m cu supraetajarea cu încă un nivel, ceea ce în mod clar încalcă dispozițiile legale.

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis: „Respinge cererea formulată de către reclamanta SC MTL SUNRISE SRL, în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA, ca nefondată. Obligă reclamanta la plata către pârât a cheltuielilor de judecată în sumă de 4.046 de lei (onorariu avocat). Cu recurs în 15 zile de la comunicare“.

Acum, rămâne de urmărit ce se va întâmpla la apel, care a fost înregistrat pe 22 noiembrie a.c..

Precizăm că societatea SC MTL Sunrise SRL, cu sediul în Ovidiu, îi are ca asociați pe fostul fotbalist Alexandru Mățel (90% din părțile sociale) și pe Mircea Bejuscă (10%). Administrator este Mircea Bejuscă, iar beneficiar este Mățel. Firma a fost înființată pe 13.12.2017, iar obiectul de activitate este „Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată“.

Alexandru Mățel este un cunoscut fotbalist, care a activat, printre altele, la Farul Constanța, Astra Giurgiu, Dinamo Zagreb, Hermannstadt, Universitatea Craiova. De asemenea, are 17 selecții la Naționala de fotbal a României. Acum este team manager la Farul Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.