Un fost senator PSD și soțul deputatei Cristina Dumitrache, numiți în Consiliul de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu

0
1158

Ștefan Mihu a fost numit, săptămâna trecută, membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Ca și George Teșeleanu și Eugen Marin. Aceștia încasează, lunar, 4.631 de lei, brut.

Fostul senator PSD de Constanța Ștefan Mihu a fost numit membru provizoriu în Consiliu de Administrație al Societății Naționale Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța SA, de către Adunarea Generală a Acționarilor, miercuri, 5 ianuarie a.c.

Durata mandatului său este de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum șase luni. Dar apoi poate fi, iar, numit, la fiecare șase luni, până la finalizarea procedurii de selecție pentru ocuparea postului de administrator, conform prevederilor OUG nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.

Ștefan Mihu este reprezentantul PSD în Consiliul de Administrație, dat fiind că Ministerul Transporturilor a revenit PSD, având la conducere pe Sorin Grindeanu.

Fostul parlamentar constănțean este doctor în economie al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, din 2004, iar de-a lungul timpului a obținut mai multe funcții de conducere în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța, apoi președinte CECCAR, lector universitar al filialei Universității Spiru Haret din Constanța

Tot în ședința din 5 ianuarie a.c., AGA a numit în funcțiile de membrii provizorii în CA pe George Teșeleanu și Eugen Marin.

Teșeleanu este și membru în CA al Șantierului Naval Midia SA Năvodari și președinte al CA al Confex Matex International SA din Deva. Fostul consul onorific al României la Ancona (Italia) a mai fost membru și președinte al CA al Aeroportului Mihail Kogălniceanu între anii 2017 și 2019. Între între 2017 și 2018 și al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

George Teșeleanu, soțul deputatei PSD de Constanța, Cristina Dumitrache, este doctor în științe inginerești al Universității din Petroșani, având două diplome de licență: de la Institutul de Mine și Pontificia Universita Gregoriana din Vatican. Din 1995 și până în prezent a fost membru sau președinte al mai multor Consilii de Administrație, vicepreședinte al Federației Române de Judo, profesor invitat al Universităților din Macerata, LUMSA, Wales, Oradea și Petroșani.

Eugen Marin este șef al Serviciului Probleme Speciale din cadrul Ministerului Transporturilor, din 1991. Este inginer mecanic licențiat al Institutului Politehnic din București și a absolvit și un master în securitate și apărare națională la Universitatea Națională „Carol I“. În plus, a participat la multe cursuri și seminarii ale Colegiului Național de Apărare, la Cartierul General NATO din Bruxelles, fiind expert internațional NATO și vicepreședinte al Grupului de Transport de Suprafață și Ape Interioare la nivelul NATO, dar și membru al mai multor grupuri de lucru interministeriale, în comun cu Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații etc.

Cei trei vor primi lunar, pentru activitatea desfășurată în calitate de administratori provizorii neexecutivi ai Aeroportului Mihail Kogălniceanu o remunerație lunară brută, sub forma unei indemnizații fixe, în cuantum de 4.631 de lei.

Consiliul de Administrație al aeroportului are ca membri provizorii și pe Bogdan Artagea (directorul general al aeroportului), Horia Acatrinei (directorul economic al aeroportului), Adrian Răzvan Florea (directorul general Electrogrup SA Cluj) și Gabriel Monea (administratorul județului Constanța).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.