Un individ care apare în dosarul mafiei din port, arestat preventiv pentru infracțiuni rutiere

0
218
FOTO: Arhivă

Norbert Sorin Vînătoru a fost arestat preventiv, în data de 14.09.2023, la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Acesta este cunoscut din dosarul intitulat generic „Mafia din Port“, în care au fost anulate intercepările și care a fost restituit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Norbert Sorin Vînătoru a fost reținut și arestat preventiv, pe 14 septembrie 2023, pentru infracțiuni rutiere: a condus fără permis. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în datele de 16.06.2023 şi 13.09.2023, inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice din municipiul Constanța fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a comis faptele în stare de recidivă postexecutorie, el fiind, anterior, condamnat definitiv pentru săvârşirea altor infracţiuni de conducere fără permis şi pentru infracţiuni contra patrimoniului.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în Dosarul nr. 4534/P/2023 din data de 14.09.2023. În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. (1), (3) şi (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului V.N.S., …, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 din Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal (faptă din 16.06.2023) şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 din Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal (faptă din 13.09.2023), pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 14.09.2023, până la data de 13.10.2023, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului V.N.S. Respinge ca neîntemeiată solicitarea inculpaţilor de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, respectiv a arestului la domiciliu“, potrivit minutei judecătorești.

Amintim că mai mulți poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, împreună cu un agent în cadrul Secţiei 5 și agenţi de pază ai SC Tomis Protect SRL sunt acuzaţi că au sprijinit şi favorizat mai mulți hoți în activităţile acestora privind sustragerea, transportarea şi supravegherea unor operaţiuni ilegale. Printre inculpați se află și Norbert Sorin Vînătoru.

În ceea ce-i priveşte pe poliţişti şi pe agenţii de pază, acuzaţiile sunt: complicitate la furt calificat, luare de mită, primirea de foloase necuvenite, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, folosirea unor informaţii nedestinate publicităţii ori permiterea unor persoane neautorizate de a avea acces la ele, abuz în serviciu în formă calificată, trafic de influenţă şi alte fapte, toate comise în concurs real. Hoţii, în schimb, sunt acuzaţi de furt calificat şi dare de mită.

Pe 6.02.2020, dosarul a ajuns în instanță, însă rechizitoriul a fost restituit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Dosarul a revenit în instanță, însă, pe cameră preliminară, magistrații Tribunalului Constanța au dispus, în data de 28.03.2022: „Constată nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în cauză începând cu data de 11.01.2012, a tuturor mijloacelor de probă rezultate din interceptările efectuate de Serviciul Român de Informaţii, inclusiv anterior datei de 11.01.2012, precum şi a rechizitoriului prin care a fost sesizat judecătorul de cameră preliminară în prezenta cauză, şi exclude toate probele administrate în cursul urmăririi penale lovite de nulitate – probe ce vor fi eliminate din dosar, restituind cauza la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“.

Decizia a rămas definitivă pe 27.06.2022, la Curtea de Apel Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.