Un individ care și-a violat fiica vitregă, de numai 14 ani, profitând că aceasta se afla în îngrijirea și sub ocrotirea lui, este nemulțumit de pedeapsa primită pentru faptele sale. Din momentul în care condamnarea sa a rămas definitivă, violatorul a încercat în fel și chip să scape din închisoare, invocând fel de fel de motive. Au fost înregistrate peste zece acțiuni prin care bărbatul încearcă să scape din spatele gratiilor, asta deși a fost găsit vinovat pentru infracțiuni grave.
Valentin Dumitru Oprea a fost condamnat, în data de 9 noiembrie 2023, de Judecătoria Constanța, la 14 ani și 8 luni de închisoare, pentru viol în formă continuată și rele tratamente aplicate minorilor, ambele în formă agravantă. Sentința penală a fost atacată, ulterior, la Curtea de Apel Constanța, unde completul a respins apelul, pe 13 septembrie a.c., iar sentința a rămas definitivă.
Violatorului i-a fost schimbat statutul, din arestat preventiv în condamnat, urmând a-și continua pedeapsa, din care i-a fost scăzută perioada în care a fost arestat.
Acuzațiile
Individul a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani, fiind acuzat că, începând cu data de 30.09.2021 și până 24.04.2022, a întreținut mai multe raporturi sexuale cu fiica fostei sale concubine, care avea doar 14 ani la acea vreme și care se afla în îngrijirea și ocrotirea acestuia, și împreună cu care conviețuia în aceeași casă.
Practic, sceleratul a violat-o în mod repetat, la interval de 2-3 zile, pe timpul nopții, prima dată în noaptea de 30.09.2021 / 01.10.2021, prin constrângere fizică, morală și folosirea de amenințări cu moartea, iar ulterior, de fiecare dată, prin constrângere morală, iar într-o împrejurare, prin întrebuințarea violenței fizice, respectiv după ce a lovit minora cu palma peste față.
El a fost arestat în lipsă, în mai 2022, dar a fost prins după câteva luni, în august, iar în luna noiembrie a aceluiași an a fost trimis în judecată. Ulterior, a fost condamnat definitiv la 14 ani și 8 luni de detenție.
Revenind în prezent, individul pare că nu suportă aerul celulei, iar din momentul în care judecătorii au pronunțat verdictul final, acesta a început cu acțiuni de tot felul: contestații la executare, cereri de modificare a pedepsei, cereri de liberare condiționată, contestații în anulare și altele. Doar că niciuna dintre acestea nu a fost admisă de judecători.
Ultima acțiune, o contestație în anulare, a avut termen luni, 2 decembrie, iar instanța a amânat cauza până în ianuarie.
Daniel ALBU