Un medic constănțean s-a stins din viață din cauza virusului COVID-19

0
880
Sursa foto: digi24

Doliu în rândul medicilor constănţeni. Un cunoscut doctor s-a stins din viață, marți, 21 aprilie, fiind vorba de Valeriu Marcel Neagoe. Acesta fusese confirmat pozitiv cu virusul COVID-19.

De asemenea, Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Constanța.

Neagoe, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.
În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.
În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020.

Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul ăsta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni…. Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu să vă odihnească… În noaptea asta fac de gardă în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie“, a scris un medic pe reţeaua de socializare Facebook.

Medicul a activat în cadrul Secției Medicină Internă II a Spitalului Județean de Urgență Constanța şi se pare că se infectase cu coronavirus după ce ar fi intrat în contact cu un asistent confirmat cu SARS-coV-2. În cadrul anchetelor epidemiologice, medicul ar fi efectuat două teste PCR şi ambele ar fi avut rezultate negative.

Primul test ar fi fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz COVID din SCJU, cel al asistentului șef din secția Medicală II. Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27.03 i s-ar fi recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ. Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă. Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Apoi a fost transferat la Institutul Matei Balș din Capitală în stare gravă, iar marți, 21 aprilie, a pierdut lupta cu viaţa.

Membrii şi conducerea Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” Constanţa sunt alături de dr. Carmen Neagoe, medic de familie în localitatea Cumpăna, în greaua încercare în care se află în aceste zile, odată cu dispariţia soţului său.

„Pe această cale, dorim să-i transmitem dr. Carmen Neagoe sincere condoleanţe pentru pierderea suferită şi să o asigurăm de tot sprijinul nostru! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe colegul nostru, dr. Valeriu Neagoe, care a plecat prea devreme dintre noi! Drum lin către stele!”, au transmis reprezentanții AMF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.