Un medic de la Institutul Matei Balș: ”Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort”

0
163

Adrian Marinescu, medic la Institutul ”Matei Balș”, a recunoscut că în saloanele spitalului Matei Balș din capitală era frig. Totodată aceasta a mai precizat că rudele pacienților le cereau medicilor permisiunea de a aduce surse de încălzire în saloane.

Doctorul a precizat că personal a refuzat ori de câte ori au fost încercări de a aduce surse de încălzire, însă e greu de spus dacă în acea noapte erau astfel de aparate în pavilionul care a ars.

„Am fost de gardă cu o noapte înainte și temperatura nu era de confort. Nu era frig, dar nu era o temperatură de confort. Ori de câte ori au fost astfel de încercări, eu le-am descurajat din start. Întotdeauna când ai surse de oxigen orice presupune un risc trebuie eliminat. Punctual, e greu de spus.

În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentrează pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic? Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare.

Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate la explozie.

La intervale scurte de timp, cineva intră, se face aerisirea. Când e frig e destul de greu să aerisești pentru o perioadă lungă și atunci evident că va crește concentrația de oxigen. Dacă masca de oxigen e lăsată alături când funcționează, crește concentrația de oxigen în cameră.”, a spus Andrei Marinescu la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.