Un medic de top din New York care s-a aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului și-a luat viața

0
374

Dr. Lorna Breen, care a fost directorul medical al departamentului de urgență de la Spitalul Allen Presbyterian Allen din Manhattan, a murit duminică din cauza rănilor auto provocate, a spus poliția, notează BBC

Tatăl în vârstă de 49 de ani, dr. Philip Breen, a declarat pentru New York Times că fiica sa nu a avut antecedente de boli psihice. A murit în Charlottesville, Virginia, unde stătea cu familia.

Însăși Lorna Breen s-a îmbolnăvit de coronavirus în timpul muncii sale și s-a întors la slujbă după aproximativ o săptămână și jumătate de recuperare, a spus tatăl ei.

Spitalul o trimisese din nou acasă, înainte ca familia ei să „intervină” pentru a o aduce la Charlottesville, a spus tatăl ei.

El a spus că atunci când au vorbit ultima dată, fiica lui părea „detașată” și i-a spus cum au murit pacienții Covid-19 înainte de a putea fi chiar scoși din ambulanțe. Zeci de pacienți au cedat în lupta cu coronavirus la spitalul de 200 de paturi din Manhattan.

“Era cu adevărat în tranșee pe linia frontală”, a spus tatăl ei pentru Times.

“Asigurați-vă că este lăudată ca erou. Este o victimă la fel ca oricine care a murit.”

Potrivit ziarului, dr. Lorna Breen era o creștină devotată, care era foarte aproape de familia ei. Se oferea voluntar o dată pe săptămână la o casă pentru bătrâni.
Departamentul de poliție a spus că, după un apel de ajutor din 26 aprilie, dr. Breen a fost dusă la un spital local pentru tratament “unde a cedat ulterior la leziunile auto-provocate”.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.