Un medic în vârstă de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în plină pandemie de coronavirus

0
345

Fantastic! Un medic francez în vârstă de 98 de ani continuă să trateze pacienții, în ciuda faptului că el însuși face parte dintr-o categorie vulnerabilă în fața noului coronavirus, notează BBC.

Medicul Christian Chenay vizitează săptămânal căminele de bătrâni, explicând că decizia sa vine pe fondul lipsei de medici de familie din Franța.
„Toată lumea este speriată, dar eu am grijă. Soția mea este îngrijorată că aș putea aduce virusul acasă și are dreptate”, a declarat Chenay, care a fost nevoit să-și închidă temporar cabinetul din Paris, ca urmare a măsurilor anti-COVID.

În ciuda faptului că există riscul ca în căminele de vârstnici să existe focare de infecție, medicul în vârstă de 98 de ani continuă să-și viziteze pacienții vârstnici.

„Nu pot să-i abandonez în timpul acestei pandemii. Nu s-ar descurca pe cont propriu. Dacă cineva s-ar infecta aici (n.r. într-un cămin) ar fi un dezastru. Am aproape 99 de ani și ar trebui să-mi reduc activitatea. Lucrez mai lent ca în trecut și trebuie să am mai multă grijă”, a declarat medicul Christian Chenay, potrivit Digi24

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.