Un medic se revoltă pe rudele unor bolnavi de COVID: “Îi aduc la UPU în stare gravă, apoi ne sună să ne spună cum să îi tratăm”

0
576
Personal medical în Secția ATI COVID. FOTO MAPN

Un medic din Timişoara a povestit pe Facebook cam prin ce trece din cauza tupeului unor oameni, rude sau aparținători ai bolnavilor de COVID ajunși la el pe secție pentru a fi tratați.

Medicul povestește cum bolnavii de COVID ajung la spital în stare gravă, după ce au stat acasă săptămâni întregi din diferite motive: fie nu cred în COVID, fie sunt nevaccinați, iar când ajung la UPU, rudele unora dintre ei încep să le dea lecții medicilor cum să-i trateze.

”Ori cât de receptiv aş fi, nu am cum să înţeleg tupeul unora! Ajung în UPU bolnavi, aduşi de aparţinători sau de ambulanţă, după 2-3 săptămâni de stat acasă cu o saturaţie de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experţi pe acolo…Nevaccinaţi, că nici în aşa ceva nu cred. Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă! Fac un CT şi, surpriză…80-90 % afectare pulmonară. Şi începe apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?”, a scris, vineri, pe Facebook, medicul Amin Zahra de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Secţiile sunt pline de două luni de zile, nu mai e niciun loc liber la ATI, atrage atenţia medicul.

De două luni se spune că nu sunt locuri în secţiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale şi medicii stau la ţigară. Şi dacă printr-o minune ajunge pacientul în secţia de ATI, “tu” ce zici!? Păi dacă am fost nesimţit încă de la început, hai să continui şi acum …şi ce faci!? Da, îl înveţi pe medic medicina! Suntem sunaţi să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanţe avem voie să folosim”, a adăugat medicul.

Dr Amin Zahra le adresează un mesaj celor care nu cred în medici: ”De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici şi în personalul medical?”.

Medicul mai povesteşte că aparţinătorii care au primit drept la vizită, nu au rezistat mai mult de 5 minute echipaţi în combinezon.

Şi atunci, din respect pentru oamenii ăştia care sunt zi de zi acolo şi îţi vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simţ, să taci”, a precizat medicul pe pagina sa de Facebook, potrivit RTV.net.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.