Un medic, un executor judecătoresc, un sportiv și alții au cerut suspendarea prelungirii stării de alertă, la Curtea de Apel Constanța

0
877
Verificări ale oamenilor legii. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prelungirea stării de alertă a fost atacată încă o dată în instanță, de data aceasta la Constanța. Mai multe persoane din județul Tulcea au cerut suspendarea Hotărîrii de Guvern nr. 34/2022.

În speță, miercuri, 12 ianuarie a.c., la Curtea de Apel Constanța – Secția Contencios administrativ și fiscal, a fost înregistrată cauza cu numărul 25/36/2022, având ca obiect „Constatare nulitate act / Suspendare executare act administrativ – H.G. nr. 34/2022“, fiind vorba de hotărârea prin care a fost prelungită starea de alertă la nivel național, în contextul COVID.

Reclamanți în acest dosar sunt: Nicea Pașata – sportiv, Mihaela Pașata – deținătoarea unui PFA, Adrian Șelaru – executor judecătoresc, Corina Janina Șelaru și, nu în ultimul rând, Vlad Eremia Ion – medic, toți fiind din județul Tulcea, în timp ce Guvernul României are calitate de pârât.

Instanța încă nu a fixat un termen de judecată în acest caz.

De precizat că au mai fost și alte acțiuni, în trecut, prin care s-a solicitat anularea / suspendarea hotărârilor privind starea de alertă, însă de fiecare dată acestea au fost respinse din diferite motive.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.