Un nou proiect imobiliar: ansamblu de locuințe pe malul lacului Siutghiol

0
1977

Afaceristul grec Ioannis Skantzikas are în plan noi investiții imobiliare în municipiul Constanța. Mai exact este vorba despre un ansamblu de locuințe ce urmează a fi amplasat pe malul lacului Siutghiol. În acest sens, Primăria Constanța a publicat anunțul de consultare privind elaborarea PUD – Construire imobil locuințe colective și dotări, malul Lacului Siutghiol, zona campus universitar.

Terenul pe care urmează să fie edificate noi construcții este proprietatea Europroiect SRL și se află în zona nord-vestică a municipiului Constanța, fiind situat pe malul sudic al Lacului Siutghiol. Cele mai apropiate artere majore de circulație la nivelul municipiului sunt bulevardul Aurel Vlaicu, situat la aproximativ 260 metri către sud-est și bulevardul Tomis situat la 450 metri sud-vest. Terenul pe care se va realiza investiția are acces direct la strada Cuarțului, stradă nesistematizată, constituită ca drum de pământ cu gabaritul de aproximativ 4,5 metri, fără trotuare. Din strada Cuarțului, prin intermediul Străzilor Diamantului, Perlei, Opalului sau Rubinului, se face legătura cu Bulevardul Aurel Vlaicu, în partea de sud-est.

Intervenția în cadrul parcelei care a generat PUD prevede extinderea celor două construcții existente de la un regim de înălțime P+2E+3R la P+3E, cu funcțiunea de locuințe colective, realizarea a unui corp de locuințe colective regim P+3 (C3) între cele două deja existente și a unui corp regim P+1 (C4) situat la nord de corpul C2 existent, cu funcțiunea de dotări conexe locuirii, găzduind alimentație publică, funcțiuni comerciale, servicii profesionale, birouri pentru profesiuni liberale. Clădirile, indiferent de regimul de construire, se vor retrage față de aliniament la o distanță de 5 metri pentru a permite pe viitor parcarea celei de-a doua mașini în fața garajului, și pentru a se permite plantarea corectă a unor arbori în grădina din față fără riscul deteriorării gardurilor și trotuarelor de protecție ale clădirilor.

Accesul carosabil pe lot se va asigura prin două locuri: în partea de nord, în dreptul zonei mixte, printr-un acces direct din strada Cuarțului, cu lățimea de 5 metri, și prin partea de sud, în zona locuințelor colective, printr-un acces direct din strada Cuarțului cu lățimea de 6 metri. Se va asigura un procent de spațiu verde de minim 30% din suprafața terenului, conform HCJC 152/2013 privind stabilirea suprafețelor minime de spații verzi și a numărului minim de arbuști, arbori, plante decorative și flori aferente construcțiilor realizate pe teritoriul administrativ al județului Constanța.

Societatea Europroiect SRL a fost înființată în anul 1999 și are sediul pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 191. Asociați sunt Ioannis Skantzikas cu 60% din capitalul social și Antonios Gioxas cu 40%, ambii find și administratori. Firma se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.