Un nou tip de vouchere pentru români

0
1944
foto cu rol ilustrativ/ sursa foto: impact.ro

Oficialii anunță că după vouchere pentru alimente, pentru facturi la energie, pentru vacanţă şi nu numai, va mai apărea un nou tip de vouchere. Anunţul a fost făcut de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, după vizita la Bruxelles pe care a făcut-o cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marcel Boloş anunţă acum şi un proiect-pilot pentru irigaţii în RePowerEU şi vouchere pentru panouri solare și pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale.

Mai exact, delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în RepowerEU să existe un proiect-pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare.

„Delegaţie la Bruxelles: Proiect pilot pentru irigaţii în RePower EU

În acest moment, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedește vitală pentru implementarea reformelor pe care România și le-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. Tocmai de aceea, avem nevoie de o relație mai strânsă, aplicată.

Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU.

Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 milioane de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.

Transmit pe această cale și o informaţie în premieră: în urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamente de pompare.

Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.