Un polițist, scrisoare către Ludovic Orban: ”Trebuie să dispară competiția de sancțiuni”

0
755
Sursa foto: stiripesurse.ro

Un ofițer de poliție din Timișoara, Valer Kovascs, liderul Sindicatului Polițiștilor DECUS, a transmis o scrisoare premierului Ludovic Orban prin care îi solicită să înceteze competiția de amenzi declanșată odată cu starea de urgență. Acesta susține că oamenii legii ar trebui să prevină, nu să facă concurs de amenzi, la ordinul superiorilor.

“Încă se merge pe principiul – cine are mai multe sancţiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condiţiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferinţa, să mergem pe prevenire. Competiţia de sancţiuni trebuiă să dispară pentru totdeauna! Menirea unui poliţist este de prevenţie. Un poliţist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancţiuni la tot ce mişcă, să iasă în evidenţă”, mentionează Valer Kovacs în scrisoarea trimisă premierului Ludovic Orban.

“Vă rugăm, ascultaţi şi vocea noastră, domnule prim ministru! Aveţi curajul să faceţi reformarea Poliţiei Române din temelie, exact cum spunea domnul Traian Berbeceanu, un poliţist de carieră, să dispară corupţia din rândurile noastre şi veţi câştiga respectul tuturor românilor”, se mai menţionează în finalul mesajului poliţienesc de la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.