Un preot caterisit a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare

2
5366

Un preot caterisit a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Este vorba despre Gheorghe Bratu. Acesta era implicat în Mitropolia Autonomă care şi-a luat titlul de „ÎPS Gherasim Bratu“. Asociaţia care activează de câţiva ani atrage preoţi aflaţi în conflict cu Biserica Ortodoxă Română (BOR), caterisiţi, care îmbracă sutana şi slujesc în lăcaşuri de cult care nu au binecuvântarea BOR.

„Asociaţia autointitulată Mitropolia Autonomă după Vechiul Calendar «Episcop Gherasim» nu are calitate de asociaţie religioasă şi nu este recunoscută canonic de Biserica Ortodoxă. Această asociaţie funcţionează ca asociaţie cu personalitate juridică, care nu poate desfăşura activităţi religioase, cultice sau liturgice“, preciza Patriarhia într-un comunicat din 2016.

“În secta lui Bratu se regăsește și caterisitul “făcătorul de minuni” Popa Ștefan, fost preot la Topraisar, acualmente șef de sectă parohială la Mihail Kogălniceanu. Hai, că se poate, să scăpăm de poluatorii ăștia spirituali, care “robesc robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte, mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului”, anunță preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pe rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit Judecătoriei Buzău, inculpatul Bratu Gheorghe s-a ales cu 3 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi ( în data de 06.08.2016; 11.06.2017 şi 15.09.2018).

În baza art. 67 alin.1 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b, Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioada de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.

În baza art. 65 alin.1 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza 16 alin.1 din Legea nr.187/2012 rap. la art. 86/4 alin.1 şi art.83 Cod penal din 1968, şi cu aplicarea art. 43 alin.1 Cod penal, revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr. 4086/20.11.2014 a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr. 154/02.02.2015 a Curţii de Apel Bucureşti, dispune executarea acestei pedepse, la care se adaugă cea aplicată prin prezenta sentinţă, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare. Pedeapsa se execută conform art. 60 Cod penal.

În baza art. 45 alin.1,3 Cod penal, rap. la art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioada de 3 ani, dupa executarea pedepsei închisorii.

În baza art. 45 alin.5 Cod penal, rap. la art. 66 alin.1 lit.a,b Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 397 Cod procedură penală, respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

În baza art. 398 rap. la art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică din 12.03.2020. Bratu a făcut apel împotriva sentinței în data de 25 martie a.c.

A.V.

2 COMENTARII

  1. Numai cretinisme scrieti. Voi ati verificat cele scrise de dobitocul ăla? L-ati contactat pe Bratu? Ați verificat deciziile invocate de imbecil? Nu vedeți că Tănăsescu își bate joc de voi, ageamiilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.