Un profesor de la Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari a murit

0
216

Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, în doliu. Profesorul de Limba și Literatura Română, Dumitru Sută a încetat din viață sâmbătă, 20 martie a.c., lăsând un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut.

Conducerea unității de învățământ a transmis un mesaj despre această veste tristă:

O viață de om cât un rând dintr-o carte! O carte a vieții, cu copertă aurită , scrisă în 70 de ani de existență, cu litere de argint!
Un om între oameni, trecu o vreme prin existența noastră cu zâmbet pe buze și lumină în ochi!
Profesor de Limba și Literatura Română a Liceului “Lazăr Edeleanu” ani la rând, formator și destoinic îndrumător, dl Dumitru Sută ne-a învăluit cu bunătatea, generozitatea și profunzimea dumnealui pe toți cei care i-am fost colegi!
Vestea morții sale ne-a îndurerat profund și ne-a făcut să ne gândim încă o dată la faptul că întreaga existență umană este doar deșertăciune!
Am închis în cutiuțele sufletelor noastre toate acele amintiri frumoase, discuții spirituale și zâmbete binevoitoare!
Drum lin spre lumină să aveți, spre ACEA lumină care v-a călăuzit pașii în viață, care v-a învățat să-i învățați pe alții și să semănați diamantele cunoașterii, acolo unde era, până mai ieri, pustiu!
Un gol imens va rămâne în urma dumneavoastră, și în fotoliul pe care îl ocupați în cancelarie, dar și în cabinetul de limba și literatura română, iar mai presus de toate, în sufletele noastre!
Rămas bun, Domnule profesor, pentru că, nu-i așa, moartea nu este decât o poartă, care separă “Aici” de “Dincolo“!
”, transmite conducerea liceului Lazăr Edeleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.