Un român care a condus pe contrasens pe Autostrada M3 din Irlanda, condamnat la închisoare

0
1496

În timp ce în România încă e ceva normal ca puținele autostrăzi pe care le avem să fie blocate de turme de oi, să te intersectezi cu căruțe ori să dai peste șoferi care merg pe contrasens, autoritățile britanice nu glumesc atunci când este vorba de siguranța rutieră. Un român din Reghin a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru că a mers 25 de kilometri pe contrasens pe o autostrada M3 din Irlanda.

Dan Zaharia în vârstă de 52 de ani din Reghin, are de ispășit o pedeapsă de patru luni de închisoare, interdicția de a mai conduce pentru doi ani de zile și de achitat o amendă de 1.000 de euro pentru că, din cauza ceții, în seara de 28 noiembrie a pătruns pe partea greșită a autostrăzii M3, cea care leagă Dublinul de nordul regatului. În plus a condus aproximativ 25 de kilometrii pe contrasens, judecătorul concluzionând că „cel puțin 100 de persoane, familii cu copii au fost puși în fața unui risc mortal, sau de pe urma căruia puteau fi răniți și mutilați“, potrivit Meathcronicle.ie .

Potrivit jurnaliștilor irlandezi, judecătorul care s-a ocupat de caz, Cormac Dunne a precizat că „(…) a fost o nebunie. Niciodată nu am auzit de un asemenea caz“.

Ancheta a scos la iveală că șoferul român nu a avut bani să plătească o taxă de pod și a întors mașina, dar pe aceiași parte de drum pe care a venit. A fost scos din trafic de un echipaj de poliție, autoritățile fiind alarmate de ceilalți participanți la trafic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.