Un turist înecat pe plaja din Costinești a fost resuscitat de cetăţean străin care se plimba prin zonă

0
748

Alertă la Costineşti, pe plaja Tineretului! O persoană a fost scoasă inconştientă din mare. La faţa locului intervin cadrele medicale, care aplică protocolul de resuscitare.

Un pacient, înecat, inconștient a fost găsit în stop cardio respirator de un trecător care a început manevrele de resuscitare și a sunat pe 112. Persoana care a efectuat manevrele de resuscitare este un cetăţean străin, care a fost îndrumat prin telefon de dispecera ISU Dobrogea cu privire la modalitatea de efecruare a manevrelor.

La locul solicitării a fost trimis un echipaj Smurd B, un echipaj SAJ B2 și elicopterul SMURD. După aproximativ 15 minute de resuscitare, pacientul a prezentat activitate cardiaca, a fost preluat de elicopter și transportat spital.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, un bărbat în vârstă de 47 ani, din Bacău, aflat la scăldat, a fost scos din mare, de către alte persoane (întrucât era in pericol de înec), pe plaja Tineretului din Costinești. Bărbatul a fost transportat in stare gravă la Spitalul Județean Constanța cu un elicopter SMURD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.