Undă verde de la Apele Române pentru lucrările de decolmatare a lacului Nuntași

0
445
Lacul Nuntași- Foto: Prefectura Constanța

Lacul Nuntași a rămas doar o bucată de pământ arid, într-o zonă sălbătică, care altădată bucura turiștii cu o floră și faună deosebită. Numai vorbim despre proprietățile terapeutice ale lacului de altădată al cărui nămol concura cu cel de la Techirghiol.

Primul care a sesizat acest lucru a fost directorul ABADL, Bogdan Bola, care după ce a mers la fața locui a decis că este momentul să ia măsuri. Astfel, acesta s-a deplasat la București și a avut o discuție cu directorul Apelor Române.

“În urma discuțiilor pe care le-am avut cu domnul Bogdan Bola, directorul de la Apele Romane Dobrogea-Litoral am hotârât să salvăm Lacul Nuntași, din județul Constanța. În calitate de gospodari ai apelor, dar și de pe poziția unei instituții care deține monopol strategic în gestionarea resurselor de apă, chiar dacă acest lac nu este în administrarea noastră, avem datoria în primul rand morala și nu numai, de a ne implica cu toate forțele și resursele de care dispunem, sa îl readucem la statutul sau de altădată. Totul depinde însă de colegii noștri de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Este nevoie de o simplă notificare scrisă prin care ne solicită intervenția într-o zonă pe care ei o au în administrare. Odată ce avem acordul lor scris, ne mobilizam forțele , oameni și utilaje și le oferim suportul de care au nevoie. Cu sprijinul colegilor mei de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, chiar de săptămâna viitoare, putem să începem intervenția. Este vorba despre două utilaje, un excavator cu braț lung de 18 m și un buldoexcavator, pe care le putem folosi pentru decolmatarea celor două canale acum complet obturate. În două-trei luni, vom reuși să readucem apă în lac și, în acest fel, vom reface secțiunilor de scurgere a apelor”, a precizat Elvirn Molnar, directorul Apelor Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.